Tilbage til forsiden

Yderligere viden om Alexanderteknik

Der er skrevet et meget stort antal bøger om Alexanderteknik. De fleste bøger er på engelsk, men der er oversat nogle få bøger til dansk.

Bøger på dansk:

F.M. Alexander

Bedre brug af sig selv, 2. udgave 1992, Forlaget Novis, ISBN 87-89389-03-4

Bogen er en oversættelse af bogen ”The Use of the Self”, der er en klassiker. Styrken ved bogen er, at F.M. Alexander er utroligt præcis i sine beskrivelser; men bogen er bedst egnet til elever, som har modtaget undervisning og gerne vil vide mere. For læsere uden forhåndskendskab til teknikken skal denne bog nok ikke være førstevalget, da den let bliver for ”tung”.

Wilfred Barlow

Alexander-princippet, ISBN 87-418-1365-0

Wilfred Barlow var uddannet læge og blev gift med F. M. Alexanders niece Marjory. Senere blev W. Barlow uddannet som lærer i Alexanderteknik hos F.M. Alexander. Barlow videreførte sin lægepraksis sideløbende med, at han gav undervisning i Alexanderteknik.

Bogen, som giver en god og letlæselig gennemgang af Alexanderteknikken, er velegnet som førstevalg og kan læses uden særlige forudsætninger. Desværre kan bogen ikke længere købes på dansk, men kan lånes på biblioteket. Den kan dog købes i engelsk udgave.

Bøger på Engelsk:

Antallet af bøger er meget stort, og nye kommer stadig til. Selv har jeg især haft glæde af at læse bøger af Frank Pierce Jones, Patrick Macdonald og Wilfred Barlow, som alle er uddannede og har arbejdet tæt sammen med F.M.Alexander.

F.M. Alexander skrev selv 4 bøger om emnet, og skal man virkelig tæt på, er der ingen vej uden om disse:

Mans Supreme Inheritance

Constructive Conscious Control of the Individual

The Use of the Self

The Universal Constant in Living

Vil man slippe lidt lettere gennem F.M. Alexanders bøger, findes der en komprimeret udgave:

Ron Brown

Authorised Summaries of F.M. Alexander’s four Books, STAT Books 1992, ISBN 0-9519304-0-0

Engelske bøger kan i stort tal findes på Internettet. Skriv Alexander Technique books på Google og se, hvad der kommer frem.